Üyelik Girişi-Sign Up
Site Haritası-Sitemap
Takvim-Calendar

Anasayfa-Homepage


     SALLANTILI MASALAR / SHAKİNG TABLES

   
        Detaylar
 
 
Detaylar

Order

Dimension

 

Capacity

Ton/Hours

Power

KW

Property

1

1000X2500

0-0,50

1,5

ore enrichment with gravity

2

1200X3000

0,50-0,100

1,5

,,

3

1400X3500

0,100-0,200

1,5

,,

4

1600X4000

0,200-0,750

2,2

,,

5

1800X4200

0,300-1,5

2,2

,,

SALLANTILI MASA

           Cevheri oluşturan minerallerin özgül ağırlık farkından yararlanarak zenginleştirme işlemini gerçekleştiren bir yoğunluğa göre ayırma cihazıdır.Sallantılı masa hafif eğimli,paralel kenar dikdörtgene yakın yamuk veya V şeklinde bir tabladır.Masa yüzeyine eşik adı verilen çıtalar eşit aralıklarla yerleştirilmiştir.Çıtalat besleme tarafında maksimum yüksekliğe sahiptir ve sona gittikçe alçalmaktadır.Masa uygun bir mekanizma ile uzun ekseni doğrultusunda ileri ve geriye olmak üzere hareket ettirilir.Bu ileri-geri hareket ve masa üzerindeki eşikler yardımıyla masa üzerinde yoğunluğa göre bir ayrışma işlemi yapılmaktadır.

           Partiküller masa yüzeyinde iki kuvvetin etkisi altında kalmaktadır;akışan su tabakası tarafından oluşturulan sürüklenme kuvveti,masanın ileriye yavaş geriye hızlı olarak yaptığı harekete bağlı  olarak masa yüzeyinde ileriye doğru ivme kazanma kuvveti. Bunların net etkisi sonucu partiküller masa yüzeyinde,besleme bölgesinden masa sonuna doğru diyagonal  olarak hareket ederler.Masadaki kuvvetlere bağlı olarak ayrılan partiküllerden daha küçük yoğunluklu partiküller,konsantre oluğunun üst tarafından düşerken; daha iri olan hafif partiküller masa boyunca uzanan artık oluğundan düşer.

      Masa tablaları genellikle ağaçtan yapılmakta olup,yüksek sürtünme katsayılı kauçuk veya plastik malzemelerle kaplanır. Uygulamada daha pahalı olmasına karşılık,çok daha sert oldukları için fiberglas masalar kullanılmaktadır.Masa ayırmasında tane boyutu çok önemli rol oynamaktadır.Besleme malı boyutunun artması ile ayırma randımanı düşmektedir.Eğer besleme malı  geniş tane boyutu dağılımı içerirse,bu boyutlardan çoğu randımansız olarak yıkanacaktır.  Sallantılı masa, iri hafif taneleri ince ağır tanelerden etkili olarak ayırdığından, pratikte besleme malı sınıflandırıcı (Hidroşayzer) da eşit çökme değerlerine göre sınıflandırılır.   Masa tesislerinde bu nedenle "Hidroşayzer" denilen ardışık konilerden oluşan,çoklu çöktürme konileri kullanılır.  Her konide elde edilen  eş düşüşlü besleme malları ayrı ayrı masalara beslenerek konsantrasyona tabi tutulur. Zenginleştirme kriteri değeri 1.25'in üzerinde olan herhangi iki mineral sallantılı masada birbirinden ayrılabilir.Zenginleştirilecek mineraller arasında şekil ve boyut farkı varsa, zenginleştirme kriter değeri 1.0 civarında da olsa zenginleştirme yapılabilir.

       Sallantılı Masa, kalay,demir,tungsten,tantalyum,krom,barit,titan,zirkon,cevherlerinde geniş uygulama alanı bulurken,daha az oranda gümüş,toryum,uranyum gibi cevherlerin zenginleştirilmesinde de kullanılmaktadır. Diğer yandan, sallantılı masa kömür yıkamada da çok büyük oranlarda kullanılmaktadır.

 

 

 

 

 
 
Döviz Bilgileri-Exchange
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu-Weather
Saat-Clock