Üyelik Girişi-Sign Up
Site Haritası-Sitemap
Takvim-Calendar

Anasayfa-Homepage


     BİLYALI DEĞİRMENLER / BALL MILLS

   
        Detaylar
 
 
Detaylar

Order

Dimension Diameter/length

Capacity

Ton/Hours

Power

KW

Property

1

1200X2000

5T/H

22

Micronized stone grinders /Sand machine

2

1400X2500

10 T/H

45

,,

3

1600X3000

20 T/H

55

,,

4

1800X3200

30 T/H

75

,,

5

2000X4000

50 T/H

110

,,

6

2200X4500

70 T/H

132

,,

7

2000X6000

90 T/H

160

,,

8

2200X6000

120 T/H

180

,,

9

2400X6000

160 T/H

250

,,

DEĞİRMEN TEKNİK ÖZELLİKLERİ:Kırma ve Eleme tesisinden sonra cevheri Mikronize boyutlara indirmek için öğütme işlevi yapan bir makinadır,Makinalarımız göbekten beslemeli ve göbekten boşaltmalı veya göbekten beslemeli ve kafadan boşaltmalı modeldir, çalışma devri hız kontrol cihazı vasıtasıyla ayarlanmaktadır,yatak modellerimiz otomatik yağlamalı ve yağ soğutma ve filtreleme sistemli bronz yada bilyalı yatak modelleridir. Komple sistem çalışmaya hazır durumda çelik şasi üzerinde kuruludur.makinanın yumuşak kalkışını sağlamak için hidrolik kaplin sistemi mevcuttur.Ayna kapakları yekpare çelik dökümdür. Kullanıcı tercihine göre öğütme haznesi içerisinde çelik astarlı veya kauçuk astarlı olmak üzere iki ayrı astar modeli kullanılmaktadır.

Değirmenlerde öğütme işlemi:

Küçük tane boyutlarında yapılan boyut küçültme işlemine öğütme denilmektedir.Kuru ve yaş olarak yapılan öğütme kırma gibi bir boyut küçültme işlemi olup,boyut küçültme işleminin son basamağıdır ve başarılı bir cevher zenginleştirme işleminin anahtarı durumundadır.Öğütme işlemi 25 mm'den küçük tane boyutlarına uygulanmaktadır.

Öğütme, toplam yüzey alanını büyütme,istenilen tane iriliğini elde etme ve mineralleri serbest hale getirme gibi belirli amaçlarla yapılır.

Yüzey alanı büyütme:Öğütme sonucu doğal olarak özgün yüzey alanı artar.Bazı cevher zenginleştirme işlemlerinde,özellikle öğütülen malzeme kimyasal işleme tabi tutulacaksa, özgül yüzeyinin önemi artar.

İstenilen tane iriliğinin elde edilmesi: Genelde ayırma işlemlerinin başarısı işleme tabi tutulan malzemenin tane iriliğine bağlıdır.örneğin flotasyon ile zenginleştirme işlemlerinde tane iriliği 10-300 mikron arasında olmalıdır.

Mineralin serbest hale getirilmesi: Cevher içerisindeki değerli ve değersiz minerallerin birbirinden yüksek verim ve yüksek mineral yüzdesi ile ayrılabilmesi, ancak yeterli ölçüde bir serbestleşme ile mümkündür. İyi bir serbestleşme dolayısıyla iyi bir öğütme, ayırmanın sıhhatinde önemli rol oynar.

Laboratuar dışında öğütme sürekli bir işlemdir.Değirmenden çıkan ürünün tane iriliği,kullanılan öğütücü ortamın cinsine ve miktarına, beslenen malın cinsine ve miktarına,öğütme süresine ve değirmenin dönme hızına(kritik hız)bağlı olarak değişir.

Öğütücü ortam cinsi ve miktarı:Öğütme işlemlerinde öğütücü ortam olarak,çelik özel alaşımlı veya seramik bilyalar,Özel alaşımlı veya çelik çubuklar,çakıllar veya cevherin kendisi kullanılabilir. Öğütücü malzemenin miktarı ise  değirmen tipine bağlı (bilyalı,çubuklu ve otojen) olarak değişmektedir.

Besleme miktarı:Değirmene beslenecek malzeme miktarı  cevher özelliklerine,değirmen yapısına,çalışma prensibine ve çalışma şartlarına bağlıdır.

Öğütme süresi:Öğütme işlemlerinde öğütülecek malzemenin değirmen içerisinde kalma süresi öğütmeyi etkileyen en önemli faktörlerden biridir.malzemenin değirmen içinde öğütme süresini aşacak şekilde kalması enerji sarfiyatına neden olur.Bunun aksine öğütme süresinden önce değirmenden alınan malzeme tam olarak öğütülmemiş olur.Öğütme süresinin tesbiti laboratuarlarda çeşitli sürelerde öğütme deneyleri yapılarak tesbit edilir.Malzemenin öğütme durumu elek analizleri ile kontrol edilir.

Değirmen dönüş hızı:Öğütme işlemlerinde,öğütmeyi etkileyen bir diğer faktörde değirmenin dönüş hızıdır.değirmen içindeki öğütücü ortam değirmenin dönmesi ile birlikte kazandığı kinetik enerjiyi sürtünme,kesme ve çarpma kuvveti olarak öğünen malzemeye iletir.  Ortamın hareketleri şu üç grupta toplanabilir.

1. Kendi etrafında dönme  2. kayarak yuvarlanma  3. serbest düşme

Bu üç hareketten birinin diğerine oranla azlığı veya çokluğu öğütme olayını etkiler.Örneğin düşük hızlarda ilk iki hareket söz konusudur ve bu harekete kaskat hareket denir.Çok yüksek hızlarda ise ortamı oluşturan malzeme santrifüj kuvvetlerinin etkisi altında değirmenin iç çeperine yapışarak değirmenle birlikte döner.Bu durumda da öğütme olayı meydana gelmez. Öğütmenin tam olarak oluşabilmesi için  öğütücü ortamın,değirmen içinde maksimum  seviyede iken;yerçekimi kuvvetinin santrifüj kuvvetini yenmesiyle, malzeme üzerine düşmesi gereklidir. Değirmen sesinin değiştiği ve öğütme olayının gerçekleştiği bu duruma katarakt hareket denir.(yukarıdaki görüntüde simülasyonla gösterilmiştir)   Diğer bir tanımla öyle bir hız vardır ki bu hızın altında taneler değirmenin astar yüzeyinden ayrılır,bu hızın üzerinde astar ile birlikte döner. işte bu hıza kıritik hız denir.Bu hız yer çekimi kuvvetinin santrifüj kuvvetine eşitlendiği hızdır ve değirmen çapıyla ters orantılıdır.  Genel olarak pratikte uygulanan kritik hız değerleri aşağıdaki gibidir:

-Çubuklu değirmenlerde değirmen hızının  %50-65'i 

-Bilyalı değirmenlerde değirmen hızının       %70-80'i

-Otojen değirmenlerde değirmen hızının     %80-85'i

 
 
Döviz Bilgileri-Exchange
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu-Weather
Saat-Clock